Landstingspolitiker besökte Bengt

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har tre ledande landstingspolitiker besökt cancersjuke Bengt Ahlsén i Oskarshamn för att lyssna på hans berättelse.

– Efter att ha tagit del av Bengts historia både i sociala medier och i tv och tidningar så kände jag att jag ville träffa honom. Jag sitter själv i den landstingsmajoritet som har ansvar för att våra högt uppsatta mål om korta kötider faktiskt blir verklighet, säger Elisabeth Wanneby (MP), ledamot i landstingsfullmäktige.

Besöket hos Bengt beskriver hon som nyttigt och värdefullt.

Cancerköerna i Kalmar län

– Jag har insett att det finns massor att göra och jag kommer ta med mig hans tankar och synpunkter in i politiken.

Föra åsikter vidare

Även det socialdemokratiska landstingsrådet Lena Segerberg har besökt Bengt och säger att hon nu kommer ta hans åsikter vidare.

– Jag kommer bland annat ta upp det i hälso- och sjukvårdsförvaltningen och i stort inom regionen, vissa av hans frågor berörde sjukhuset i Linköping som ingår i vårt regionsamarbete när det handlar om cancervård.

Skaffa sig kunskap

Lena Segerberg säger att hon skaffar sig kunskap om hur patienter tycker vården fungerar på olika sätt.

– En del hör av sig direkt till oss politiker utan att massmedia är inblandat. Utöver det så har jag regelbundna kontakter med olika patientorganisationer.

Många bra tankar

Också Yvonne Hagberg (S), politisk samordnare för majoriteten i landstinget kontaktade Bengt efter att ha läst om hans historia i sociala medier.

– Bengt hade många bra tankar. En del av dem jobbar vi redan med och andra kommer jag att ta med mig vidare till andra berörda parter inom politiken.

Följ SVT:s valbevakning på sajten Val 2014

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cancerköerna i Kalmar län

Mer i ämnet