Simon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss Foto: SVT

Bussbolaget anser att det fanns tid att vila

Uppdaterad
Publicerad

Bergkvarabuss har tagit del av Haverikommissionens utredning om dödsolyckan i Sveg. Där konstateras att chauffören inte haft tillfälle att äta och dricka och att trötthet var en trolig orsak till olyckan. Men enligt bussbolaget fanns det visst möjlighet till pauser.

Enligt Haverikommissionens utredning har chauffören inte haft möjlighet att äta eller dricka. Dessutom slår utredningen fast att chauffören på grund av trötthet har haft nedsatt vaksamhet vid olyckan i Sveg för snart ett år sedan, och att det med stor sannolikhet är orsaken till att bussen kraschade.

Men Bergkvarabuss säger att det funnits tillfällen att pausa.

–  De tar ju pauser under resans gång och det har funnits möjlighet att göra detta, säger Simon Sandberg marknadschef på Bergkvarabuss.

Ber att få återkomma

När SVT får tag på Simon Sandberg så berättar han att han håller på att gå igenom utredningen, och han ber därför att få återkomma.

– Jag vill gå igenom den ordentligt först innan jag uttalar mig närmre, säger Simon Sandberg och ber oss att återkomma under eftermiddagen.

Men enligt utredningen är det troligt att olyckan orsakades av att chauffören var trött. Vad tänker du om det?

– Det är ju något som polis och åklagare får ta ställning till, säger Simon Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet