Kommunen kommer till undsättning när föreningslivet i Växjö hotas av de höga elpriserna. Foto: SVT

Föreningar i Växjö får ekonomiskt stöd för ökade elkostnader

Uppdaterad
Publicerad

Föreningar i Växjö kommun kommer att få ekonomiskt stöd för att klara ökade elkostnader och de får dessutom chansen att bli amorteringsbefriade. Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagen.

Summan för det ekonomiska stödet beräknas gå på tio miljoner kronor. Det blir upp till kommunchefen Monica Skagne att bestämma hur kriterierna för stödet ska se ut.

– Förutsättningarna ser väldigt olika ut för olika föreningar. En del föreningar driver och äger egna arenor, andra är hyresgäster i kommunala anläggningar eller i lokaler som ägs av privata hyresvärdar. Därför behöver stödet se olika ut, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Föreningar och föreningsägda fastighetsbolag med lån hos Växjö kommun kommer också bli amorteringsbefriade. Det slutliga beskedet tas i kommunfullmäktige den 18 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer