Lars Rönn och Leena Warsell känner sig inte otrygga efter den senaste tidens rån, men oroas av utvecklingen. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Boende i Blomstermåla: ”Det är förfärligt”

Uppdaterad
Publicerad

Coopbutiken i Blomstermåla var under söndagsförmiddagen stängd, efter gårdagens rån. SVT mötte flera boende i samhället som stannat utanför affären, och som oroas av den senaste tidens butiksrån i området.

– Det är förfärligt, det tycks ha spridit sig ganska mycket här runt omkirng. Jag kan inte förstå vem som njuter av det, säger Lars Rönn, som bor i Blomstermåla.

Polisen var under söndagsmorgonen i butiken för en teknisk undersökning och för att förhöra fler vittnen till rånet.

Många vid affären

Under tiden som SVT Småland är på plats är det många ortsbor som kommer förbi butiken och undrar vad som hänt. En man är på väg in för att köpa tidningen på affären för att läsa mer om rånet, men får vända om, berättar han.

Trots den senaste tidens rånvåg, där de flesta av rånen inträffat på små orter i mellersta Kalmar län, känner sig dock Lars Rönn trygg på sin hemort säger han. Han får medhåll av sambon Leena Warsell:

– Jag kommer ursprungligen från Helsingfors. Det här är ingenting i jämförelse, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.