Kalmarhem vill att projektet ska leda till större gemenskap i områden med etnisk mångfald. Foto: SVT

Bostadsföretag storsatsar på utemiljö för hyresgäster

Publicerad

Smedby, Funkabo, Stensberg och Oxhagen är de områden där bostadsföretaget Kalmarhem gör miljoninvesteringar, i syftet att skapa en bättre framtida utomhusmiljö.

Med hjälp av ett bidrag på 33,6 miljoner från Boverket har Kalmarhem beslutat att skapa en större social gemenskap i sina utemiljöer. Bidraget motsvarar drygt hälften av det totala beloppet. Hela satsningen innefattar fyra bostadskvarter i olika delar av Kalmar.

– Vi har tagit fram idéskisser tillsammans med en landskapsarkitekt samt fört samtal med kunderna. Kundinformationen är en viktig del samt att få respons på den, något som varit en viktig del i genomförandet av den här planen, säger Marie Tillborg som är projektledare inom kommunikation och marknadsföring på Kalmarhem.

Trygghet en viktig del

Kalmarhem har för avsikt att ge hyresgästerna en större känsla av bekvämlighet. För att det ska hända anser det att denna typ av satsningar är nödvändiga.

– I det stora hela byggs det väldigt mycket i Kalmar, så vi måste helt enkelt rusta upp för att stå starka i den framtida arbetsmarknaden. Vi vill ha en trygg boendemiljö för våra kunder, även om många av de saker som vi satsar på nu hade gjorts i vilket fall som helst, säger Marie Tillborg.

Kalmarhem understryker att det är fantastiskt roligt att kunna göra dessa helhetssatsningar, som de tror kommer ge stora lyft för berörda områden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.