Foto: privat

Kraftig brand i skola på Öland – ”Under kontroll”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen bröt en kraftig brand ut på Åkerboskolan i Löttorp på norra Öland. Vid 02-tiden på natten meddelade räddningstjänsten att man hade branden under kontroll.

– Den är under kontroll. Det pågår eftersläckningsarbete nu och många har lämnat platsen, säger Carl Ekstrand, larmoperatör vid Kalmars trygghets- och larmcentral, klockan 03.20.

Lyckades man rädda några delar av skolan?

Skolbranden i Löttorp

– Lågstadie-delen av skolan klarade sig, det ska bara varit högstadiet som brann.

Misstänkt blixtnedslag

Larmet kom till SOS Alarm vid 19.15 på tisdagskvällen och flera styrkor från räddningstjänsten larmades till platsen från både Färjestaden, Borgholm, Löttorp och Kalmar.

Enligt vittnen på plats började branden på taket efter ett blixtnedslag.

Ingen ska ha skadats

På Åkerboskolan går cirka 175 elever i årskurserna 0-9. Enligt rektorn ska inga personer ha kommit till skada eftersom skolan var tom när branden startade.

– Det är bara personalen som har påbörjat höstterminen men alla hade gått för dagen, säger Eva-Lena Lindster Norberg som är rektor på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Löttorp

Mer i ämnet