Föraren motanmäler slagna passageraren

Uppdaterad
Publicerad

Båda parter har anmält varandra efter misshandeln på bussen på Öland. Chauffören hävdar att han fått ett hårt slag.

Misshandeln på bussen på norra Öland inträffade klockan sju på tisdagsmorgonen. På film syns hur busschauffören säger ”jag hatar era jävlar” och slår på den asylsökande mannen. Slag träffar i huvudet. Han sparkar honom även i huvudet.

Enligt vad den asylsökande mannen har berättat för tidningen Barometern berodde misshandeln på att han tagit kort på chauffören. Det eftersom chauffören nekat honom att åka med samt varit nära att köra på honom.

Bussmisshandel

Har armen lindad

Passageraren anmälde chauffören för misshandel under eftermiddagen. Det skedde på polishuset i Kalmar.

En och en halv timme senare kom busschuaffören till polishuset och gjorde en motanmälan. Enligt den ska han fått ett hårt slag på armen och han ska ha haft armen lindad. Båda resenären och chauffören ska ha varit på sjukhus för att få vård.

– Vi är i inledningsskedet av utredningen. Vi har tagit emot anmälningar och gjort förhör med de båda, säger Jan Bolmgren som är polisens förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmisshandel

Mer i ämnet