Foto: Magnus Gustafsson

Andra inbrottet på kort tid: ”Det tär på psyket”

Uppdaterad
Publicerad

Det är andra gången inom loppet av ett par månader som butiken La Classe parfymeri i Vimmerby utsätts för inbrott. Värdet på det som tjuvarna tagit är oklart men händelserna har tagit hårt på paret som driver parfymeriet.

– Vi hade inbrott för sex veckor sedan. Då var det vid halv sex på morgonen som en bil backade upp och stannade framför entrén. Då krossade de en dörrruta med en slägghammare och sprang in och fyllde kassar och ut igen, säger Magnus Gustafsson som driver butiken tillsammans med sin fru.

Vid tretiden natten mot tisdagen drabbades parfymeriet av inbrott för andra gången.

Inbrottsvåg i Vimmerby

– Den här gången kom de i en bil som stannade mitt på gatan. De kliver ut och plockar fram en stor cementklump ur bagageluckan som de kastar mot fönstret i dörren. Sedan tar de en hammare och knackar upp resten. De tar sig in med en stor säck och bara skövlar ner varor. Det var långt fler varor än vad man använder för eget bruk, säger han.

Under dagen kommer förmodligen butiken att hålla stängt eftersom det måste städas. Hur stort värdet är på de saker som stulits är dock oklart.

– Jag vet inte än. Det är jobbigt att ta tag i det. Det tär på psyket helt enkelt, säger Magnus Gustafsson.

Maskerade gärningsmän

Hur drabbar det här er?

– Jag vet inte än. jag vet knappt hur det känns men det här är ju vårt gemensamma levebröd, säger Magnus Gustafsson.

Enligt honom var gärningsmännen väl maskerade.

– Det ser ut som om de skulle rycka ut vid en kärnkraftolycka. Vitklädda som spöken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Vimmerby

Mer i ämnet