Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomas Zander, ordförande för Centerpartiet i Borgholm, vill se Annie Lööfs avgång innan nästa val. Foto: TT, Privat

C-toppen från Borgholm: Annie Lööf bör avgå

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Zander, ordförande för Centerpartiet i Borgholms kommun, anser att partiledaren Annie Lööf borde avgå före nästa val, rapporterar Svenska Dagbladet.

– Jag har förtroende för Annie, men tror att vi till nästa val måste ha en ny partiledare, säger Tomas Zander till tidningen.

Centerpartiet tappar stort på landsbygden. Totalt har C förlorat nästan var fjärde väljare. Efter valdagen har det inom partiet riktats kritik mot Lööfs öppning för att ingå i en S-ledd regering.

Valet 2022 Småland

– Hon har haft en väldigt stark och målande retorik, och många har förknippat henne nu med S-blocket. Ska vi lyckas med någonting annat, krävs det nog en ny partiledare, säger Zander.

Centerpartiets presstjänst skriver till SVT Nyheter att man avstår att kommentera avgångskravet.

”Känner sig svikna”

För SVT Nyheter Småland utvecklar Tomas Zander sitt resonemang, han menar att hon har målat in sig i ett hörn när det gäller framtida samarbeten.

Vad har du mött för reaktioner på henne från väljare som du har mött?

– Det är borgerliga väljare som känner sig som borgerliga. Och då känner de sig svikna. Nu tycker de att det (centern) blivit ett litet stödparti till sossarna, säger Tomas Zander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Småland

Mer i ämnet