Foto: SVT

Cementa avvecklar verksamheten i Degerhamn

Publicerad

På måndagen togs det slutgiltiga beslutet av Cementas styrelse: företaget avvecklar sin cement- och klinkerproduktion i Degerhamn. Sista produktionsdagen blir den 30 april.

– Det här har varit ett tufft beslut att ta med tanke på alla de personer som drabbas. Jag vill understryka att alla vid fabriken gör och har gjort ett fantastiskt jobb, säger vd Magnus Ohlsson i ett pressmeddelande.

Det var i oktober förra året som företaget meddelade att flertalet av de cirka 75 tjänsterna i Degerhamn skulle försvinna när man koncenterar produktionen till större fabriker. Bakgrunden är otillräcklig lönsamhet samt ökade klimat- och energikrav.

Cementa behåller sin depå med lagersilo och hamnverksamheten för att kunna fortsätta leverera anläggningscement från Degerhamn. Även produktionen av mikrocement fortsätter. Sex personer fortsätter därför att arbeta vid fabriken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mörbylånga

Mer i ämnet