Foto: Sofia Müller/TT

Centern om homokritiska politikern: ”Står inte bakom hans åsikter”

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkans centerpartister i Växjö stift tar nu avstånd från Bruno Edgarssons uttalanden.

Centerpartiet i Växjö stift skriver i ett pressmeddelande att de står bakom alla människors lika värde och att satsningar på hbtq-frågor ingick i centerns politiska program inför kyrkovalet.

– Det har blivit ett väldigt drev och vi vill markera att vi inte står bakom de här uttalandena, säger Veine Backenius som sitter i nomineringsgruppen för centerpartiet i Växjö stift.

Homokritisk kyrkopolitiker

Har hela partigruppen bakom sig

Han säger att han har hela partigruppen bakom sig, och att denna typ av åsikter inte förekommer i Växjö stifts centergrupp i övrigt.

– Vi har högt i tak och är inte alltid eniga i alla frågor. Men det här kändes för viktigt för att inte markera, säger han.

”Ett drev är alltid jobbigt”

Under gårdagen var Veine Backenius själv i kontakt med Bruno Edgarsson.

– Vi har mer pratat ur ett mänskligt perspektiv. Ett drev är alltid jobbigt. Jag har också sagt till honom att jag inte delar hans åsikter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Homokritisk kyrkopolitiker

Mer i ämnet