Foto: privat

Cyklade över 100 mil efter galet löfte: ”Det var hemskt”

Uppdaterad
Publicerad

”Jag skulle inte göra om det för alla pengar i världen” säger Andreas Hauge som cyklat från Oskarshamn till Skellefteå. Allt efter ett galet löfte.

Han startade vid Oskarshamns ishall den 5 september och var framme vid Skellefteås igår, fredagen den 13 september, en sträcka på över 120 mil.

– Det var otroligt skönt att se slutdestinationen och att det äntligen var över, säger Andreas Hauge som när SVT Småland når honom precis tagit plats på läktaren i Skellefteås arena för att ta del av premiären i SHL.

Mönsterås

Allt på grund av ett löfte

Det började med en tweet i våras, men då om fotboll, och handlade om huruvida Liverpool skulle vinna en match eller ej.

– Jag skickade ut en viss tweet om att Liverpool skulle slå Barcelona med 4-0. Jag skrev, om Liverpool löser det här avancemanget så ska jag cykla till IK Oskarshamns seriepremiär mot Skellefteå. Och det löste de ju mot alla odds, säger Andreas Hauge.

Tillsammans med de två kompisar som cyklat ihop med honom kan nu Andreas Hauge pusta ut.

– Det är så otroligt skönt att ha gjort det här. Det var ett jävla lidande på vägen med hemsk ångest varje dag.

De tre vännerna hade inte många timmars cykelträning bakom sig innan de begav sig. Tre pass hade de kört ihop och som längst tio mil.

Skulle du göra om det?

– Inte för alla pengar i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet