Danna Vu kan numera säga att hon är bäst i världen efter att juniorkocklandslaget vunnit guld i Culinary Olympics. Foto: IKA/Culinary Oympics

Danna Vu från Oskarshamn vann guld med landslaget

Publicerad

Juniorkocklandslaget fick ställa sig högst upp på pallen när Culinary olympics avgjordes i veckan. Danna Vu från Oskarshamn är lagets konditor och hon hyllades för sina desserter.

Tävlingen gick av stapeln i tyska Stuttgart. Sverige tävlade mot 24 andra lag från hela världen. Uppgiften var att skapa en trerätters middag för 60 personer och en buffé med en mängd olika beståndsdelar.

”Fortfarande lite overkligt”

De sex lagmedlemmarna har tränat tillsammans i över ett års tid och de fick fem timmar på sig att laga sina bidrag till tävlingen.

När de fick beskedet att de vunnit hela tävlingen var glädjen total.

– Vi blev extremt glada. Det är fortfarande lite overkligt att det har hänt. Det kommer ta ett tag att smälta, säger Danna Vu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.