– Vi ber att om du kan så ha ditt barn hemma, säger Maria Svensson Lundin (KD). Foto: Peter Magnusson/SVT

Markaryd fortsätter vädja om att barn ska hållas hemma

Publicerad

Markaryds kommun ber även i fortsättningen föräldralediga och arbetslösa att hålla sina barn hemma från förskolan.

– Det är på grund av smittorisk, säger Maria Svensson Lundin (KD), som är ordförande i utbildnings- och kulturnämnden i Markaryd.

Markaryd gick, liksom många andra kommuner, under våren ut och vädjade till föräldralediga och arbetslösa att hålla sina barn hemma.

– Vi ber att om du kan så ha ditt barn hemma, säger Maria Svensson Lundin (KD).

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Men av alla kommuner i Kronoberg och Kalmar län är det bara Torsås och Borgholm som gör likadant som Markaryd. Statsepidemiolog Anders Tegnell har vid flera tillfällen argumenterat för att barn inte verkar sprida smittan i någon större omfattning.

– Jag vet, jag hänger med i det också. Jag är ingen expert men det är inte jag som politiker som drar de här slutsatserna i vår kommun. Det gör vår krisledningsgrupp och vi får förlita oss på dem, säger Maria Svensson Lundin samtidigt som hon tillägger att det inte är så mycket som har förändrats gällande smittläget nu jämfört med i våras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet