Migrationsverket meddelar att flytten av de asylsökande sker successivt. Foto: TT

Migrationsverket: “Ett långt samarbete går mot sitt slut”

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket har sedan slutet av 80-talet hyrt 105 lägenheter i Hultsfred och 45 i Virserum. Men under 2020 kommer myndigheten att lämna de lägenheterna.

– Under de senaste åren har vi avvecklat tusentals platser och inför det här året önskade Hultsfreds kommun att vi skulle avveckla platser även i Hultsfred, säger Jennie Sörman som är sektionschef på Migrationsverket.

Flyttas inom region syd

Hon berättar att de asylsökande kommer att flyttas successivt och att barnfamiljer kommer att flyttas när skolterminen är slut. Men att avvecklingen i Hultsfred redan har startat.

– De lägenheter som stod tomma har vi sagt upp, säger hon.

De som i dag har sitt boende på asylmottagningen i Hultsfred kommer att flyttas till något annat boende inom region Syd som omfattar Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne.

– Vår ambition är att det boende ska flyttas så kort sträcka som möjligt, och vi försöker också ta hänsyn till de som bott länge i Hulsfred och kanske etablerat ett nätverk i området, säger Jennie Sörman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer