Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De kom som flyktingar från Syrien 2015. Nu är både Moutaz Al Mushref och Yosef Ali anställda inom hemtjänsten i Borgholm. – Det är det bästa jobbet jag haft, säger Yosef Ali. Foto: Karin Ahlgren

Yosef: ”Det är det bästa jobbet jag har haft”

Publicerad

– Man känner sig så skön i kroppen när man kommer hem. Man vet att man har hjälpt gamla och gjort något bra, säger Yosef Ali från Syrien, numera anställd inom hemtjänsten i Borgholm.

Yosef kom som flykting till Sverige 2015, efter en tid blev han placerad på Öland. Och här har han blivit kvar, som anställd inom hemtjänsten i Borgholm.

Jobbet trivs han med. Yosufs  pappa jobbade som polis i 30 år och Yosufs dröm var länge att han själv skulle bli polis, för att kunna hjälpa folk.

– Pappa sa till mig att det här jobbet också är viktigt eftersom man hjälper folk, säger han.

Väntar på antagningsbesked

Hans kollega Moutaz Al Mushref kommer också från Syrien. Han kom också 2015 och hamnade tidigt på Öland. Och där har han blivit kvar.

– Jag känner alla och jag trivs jättebra, säger han.

Moutaz har utbildat sig till undersköterska men är inte säker på att han kommer att stanna kvar inom hemtjänsten. Han går och väntar på ett antagningsbesked från universitetet.

– Men även om jag måste flytta för att plugga så kommer jag tillbaka hit till Öland, säger han. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.