Ett företag i Kalmar bötfälldes av Skatteverket för att ha lämnat in en felaktig deklaration. Foto: Anders Wiklund / TT

Deklarationsmiss blev kostsam för Kalmarföretag

Uppdaterad
Publicerad

Företrädare för ett säljföretag i Kalmar missade att deklarera hela dess årliga inkomst. Detta blev kostsamt för företaget, som nu får betala en sammanlagd bot på drygt 1,3 miljoner kronor.

Företaget tvingas betala skattetillägg på grund av att företrädaren inte redovisat arbetsgivaravgifter, inklusive skatt, för en period då företaget köpte in varor från utlandet. Företaget har även missat vissa delar i deklarationen för en annan period.

Synpunkterna från Skatteverket är att deklarationen innehåller sådana brister att det omöjligen går att bevisa att företaget betalat skatt. Den ansvarige ska ha dokumenterat bokföringen i två olika böcker, men företagets kostnader stämde inte överens i de båda böckerna.

Företrädaren för de ekonomiska resultaten ska enligt Skatteverket haft möjlighet att noga dokumentera företagets vinster och förluster, men ändå inte gjort det. Den sammanlagda boten för företaget blir över 1,3 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet