Brevet hittades i den åtalades strumpa när han satt i häktet. Foto: Polisens förundersökning

Lapp med dödshot hittades i mordåtalades strumpa: ”Släck shunon”

Uppdaterad
Publicerad

Vid en rutinmässig visitering på häktet i oktober hittades en lapp i den mordmisstänkte 19-åringens strumpa. Budskapet tolkades genast som ett dödshot av häktespersonalen. ”Släck shunon,ni har till 25 november på er”, står det på lappen.

Rättegången kring mordet i Växjö pågår för fullt i säkerhetssalen i Attanda i Sollentuna. Under dagen fick den mordmisstänkte 19-åringen svara på frågor, och då kom det fram att 19-åringen ertappades med en lapp i sin strumpa under häktestiden.

Budskap på lappen tolkas direkt som ett dödshot riktat mot huvudvittnet i förundersökningen och beslagtas.

”Släck shunon så han inte fortsätter sjunga. Annars är det hejdå för mig”, står det på lappen, som är adresserad ”till grabbarna”. Sedan fortsätter budskapet med ”parkera er i hans område eller framför hans hem”.

Vill inte svara

Under rättegången har frågor ställts om lappen men 19-åringen vill inte ge några förklaringar alls. När målsägandebiträdet under rättegången frågar 19-åringen varför han skrev lappen säger han:

– Det vill jag inte svara på.

KLIPP: Dödsskjutningen i Växjö – detta har hänt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen hittades skjuten till döds på en cykelväg i bostadsområde i Växjö. Foto: Kajsa Oscarson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Växjö

Mer i ämnet