Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Johan Persson berättar i videon ovan varför man kör den här kampanjen just nu. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Kalmar kommuns nya satsning för att få ner droganvändandet

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar kommun har nyligen inlett en kampanj som syns både på nätet och på olika platser i kommunen. Kampanjen vill informera om konsekvenserna av att köpa droger.

– Vi vill sända en tydlig signal till Kalmarbona. Om du köper droger så bidrar du till gängkriminalitet och en otrygg stad, säger kommunalrådet Johan Persson (S).

Anledningen till den här satsningen är det gångna årets ökade otrygghet, där antal skjutningar och dödsskjutningar ökat i kommunen.

Johan Persson tror att en bidragande orsak är att fler köper knark.

Kalmar

– Vi vill köra en kampanj som faktiskt berör människor och pekar på sambandet mellan skjutningar, otryggheten och droganvändningen. Om ingen köper knark då försvinner marknaden för de gängkriminella och då blir Kalmar en mycket tryggare stad, säger Johan Persson (S).

Den här informationskampanjen är en del av i en trygghetssatsning som Kalmar kommun gör. Kampanjen ska pågå i tre månader både på sociala medier och på olika reklamtavlor i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet