Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ahmed Sharhule får sin första vaccindos av läkarna på drop-in-mottagningen. Foto: Kaisa Lappalainen

Drop-in-vaccinering ska få fler att vaccinera sig i Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar har hittat ett sätt att nå ut till områden där vaccinationsgraden är låg. Bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred fick under torsdagen besök av regionens drop-in-mottagning – och intresset var stort.

Det är inte första gången som Region Kalmar lockar till vaccinering genom att sätta upp en drop-in-mottagning. Tidigare har regionen genomfört satsningen i andra områden där vaccinationsgraden varit låg, som i bostadsområdet Kungshall i Nybro.

– Människor har inte haft det så lätt att förstå det här med vaccineringen, säger Susanne Rylander, som är projektledare för drop in-vaccineringen.

Efter två dagars drop-in i Nybro hade man lyckats ge 120 personer den första dosen. Totalt handlar det om ett 20-tal platser i Kalmar län där regionen identifierat att viljan att vaccinera sig varit lägre jämfört med i andra områden.

Strid ström av intresserade

Nu har turen kommit till området Stålhagen i Hultsfred och under den tid SVT Småland var på plats var det en jämn ström av personer som ville vaccinera sig. På plats finns två arabisktalande läkare som ger vaccindoserna.

23-åriga Ahmed Sharhule har tagit tillfället i akt och fick med sin mamma till drop-in-mottagningen.

– Jag ville vaccinera mig så att mamma känner mod att göra det så hon inte får corona, säger Ahmed Sharhule.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer