”Designen är till för att reflektera färgerna vi ser i Växjö och bringa glädje i området”, skriver Rebecka Malmberg själv om sitt bidrag. Foto: Växjö kommun

Efter plagiatupptäckten – ny vinnare i muralmålningstävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommuns muralmålningstävlings vinnare visade sig ha plagierat någon annans verk. Nu har juryn utsett Rebecka Malmberg från Växjö till den nya vinnaren.

Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande och medlem i juryn, skriver i ett pressmeddelande att det var ett självklart beslut att utse en ny vinnare när de uppmärksammades om plagieringen.

– Rebecka Malmbergs bild var juryns andra favorit och hennes bild kommer att bli ett fantastiskt tillskott till staden, skriver Anna Tenje.

Ska vara klart till sensommaren

Hennes målning ska pryda fasadväggen på Norra Järnvägsgatan i Växjö och ska färdigställas i slutet av sommaren.

”Min design är en hyllning till det som glädjer många av oss i Växjö, vår vackra natur, studier och givetvis vår fina domkyrka. Motivet visar tre studenter som går ner för Östrabo Ekobackens allé mot vår fina stad. Designen är till för att reflektera färgerna vi ser i Växjö och bringa glädje i området”, skriver Rebecka Malmberg själv om sitt bidrag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vinnarbilden var ett plagiat, nu backar kommunen och muralmålningen kommer gå till tvåan i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.