Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sandsbro skola brann 2017, i klippet får du en sammanfattning kring vad som hänt från brand till återuppbyggnad. Foto: Carl Carlert

Efter skolbranden i Sandsbro – hemligt avtal klart

Publicerad

Delar av Sandsbroskolan i Växjö förstördes i en brand nyårsdagen 2017. Sedan dess har en långdragen tvist pågått mellan kommunens och pojkarnas försäkringsbolag. Nu har en hemlig uppgörelse nåtts mellan försäkringsbolagen.

Polisens utredning visade att branden orsakades av att fyrverkeripjäser sköts ner i en ventilationstrumma på taket. Totalt befann sig fem pojkar på taket.

Nu har kommunens och pojkarnas försäkringsbolag kommit överens om en hemlig uppgörelse, vilket Smålandsposten var först med att berätta. Hur mycket försäkringsbolaget Protector nu får av de andra försäkringsbolagen är hemligt, det enda som är offentligt är att alla parter ska stå för sin egen rättegångskostnad.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att en uppgörelse är nådd. Det är en ekonomisk uppgörelse mellan försäkringsbolagen, och de vill hålla det för sig själva, säger Konrad Ersson, advokat som företrätt kommunens försäkringsbolag, till SVT Nyheter Småland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här startar barnen bygget av Sandsbros nya skola

Branden kostade kommunens försäkringsbolag Protector 30 miljoner kronor, pengar som de i sin tur har krävt av pojkarnas försäkringsbolag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolbranden i Sandsbro

Mer i ämnet