Efter skolbranden i Sandsbro – hemligt avtal klart

Publicerad

Delar av Sandsbroskolan i Växjö förstördes i en brand nyårsdagen 2017. Sedan dess har en långdragen tvist pågått mellan kommunens och pojkarnas försäkringsbolag. Nu har en hemlig uppgörelse nåtts mellan försäkringsbolagen.

Polisens utredning visade att branden orsakades av att fyrverkeripjäser sköts ner i en ventilationstrumma på taket. Totalt befann sig fem pojkar på taket.

Nu har kommunens och pojkarnas försäkringsbolag kommit överens om en hemlig uppgörelse, vilket Smålandsposten var först med att berätta. Hur mycket försäkringsbolaget Protector nu får av de andra försäkringsbolagen är hemligt, det enda som är offentligt är att alla parter ska stå för sin egen rättegångskostnad.

Skolbranden i Sandsbro

– Jag kan inte säga så mycket mer än att en uppgörelse är nådd. Det är en ekonomisk uppgörelse mellan försäkringsbolagen, och de vill hålla det för sig själva, säger Konrad Ersson, advokat som företrätt kommunens försäkringsbolag, till SVT Nyheter Småland.

Branden kostade kommunens försäkringsbolag Protector 30 miljoner kronor, pengar som de i sin tur har krävt av pojkarnas försäkringsbolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Sandsbro

Mer i ämnet