Nio enheter var på plats för att släcka branden, men huset gick inte att rädda. Foto: Carl Carlert

Efter villabranden i Dångebo – teknisk undersökning har påbörjats

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen brann en villa utanför Tingsryd ner till grunden. Nu har den tekniska undersökningen inletts, som förhoppningsvis ska ge svar på vad som har orsakat branden.

Den tekniska undersökningen efter villabranden i Dångebo i Tingsryd kommun i onsdags har inletts. Villan brann ner till grunden, den tekniska undersökningen ska försöka ge svar på varför branden uppstod, samt om någon befann sig i huset när branden uppstod. 

– Vi har inte kunnat konstatera att det fanns någon i huset, men det är inte uteslutet, säger Christina Severinsson, förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Christina Severinsson berättar att polisen har fått tag i dem som har anknytning till fastigheten, och att det därför inte finns någonting som tyder på att någon befann sig i huset när branden bröt ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet