Föreningen bakom EPA-gården i Tingsryd har valt att lämna sina nuvarande lokaler och pausa verksamheten. Foto: SVT

EPA-gården i Tingsryd pausar verksamheten – inte nöjda med lokalerna

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen som driver EPA-gården i Tingsryd har beslutat att pausa sin verksamhet eftersom de inte är nöjda med lokalerna.

– Det är jättetråkigt, det känns som ett svek mot ungdomarna, säger Niklas Ward, en av initiativtagarna

Föreningen har fått erbjudande om att hyra det gamla fiskehuset som de tidigare har haft. Men enligt föreningen är det inte akutellt.

– Det är inte en optimal lokal eftersom det bland annat inte finns varken parkering eller garage. Ungdomarna kör sönder sina bilar. Utan parkering valde vi att pausa föreningen så länge.

Tingsryd

Niklas Ward berättar att intresset för föreningen är stort och att det därför är extra tråkigt att behöva pausa verksamheten.

– Det kommer nya ungdomar hela tiden, så det är verkligen en jättetråkig känsla just nu. Vi letar också ny lokal privat och kollar med gamla ladugårdar med förhoppningen att få igång det igen.

Gammal brandstation

Tingsryds kommun har under våren haft en dialog med föreningen kring olika alternativ på ny lokal, bland annat föreslog man en gammal brandstation.

– Vi skulle få en ny lokal, det var en gammal brandstation. Men när det visade sig att det bland annat fanns svartmögel och att taket var dåligt så blev det för dyrt för kommunen att åtgärda.

Taket i dåligt skick

Det är bärande balkar i taket på brandstationen som är i dåligt skick. Kommunen vet inte vad en renovering kommer att kosta eller om det ens är möjligt ekonomiskt.  

– Det är väldigt synd att det blev som det blev med det här taket nu. Vi håller på att ta in en extern part nu för att kolla vilka faktiska renoveringsbehov det finns på taket, säger Kent Axelsson, fritidssamordnare i Tingsryds kommun.

KLIPP: EPA-ungdomarna skulle bort från centrum – fick egen lokal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet