Foto: TT/SVT

Eklund fanns i Sävsjö när Jasmina försvann

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren häver anhållandet av Anders Eklund i fallet med försvunna Jasmina i Sävsjö, men misstanken kvarstår. Eklund knyts till området vid tiden för försvinnandet.

Anders Eklund som dömts för morden på Engla Höglund och Pernilla Hellgren anhölls i går misstänkt även för mordet på 6-åriga Jasmina Jasharaj i Sävsjö sommaren 1997.

Stjärnadvokaten Leif Silbersky utsågs till försvarare för Eklund som förhördes under tisdagen och onsdagen.

– Under dagens förhör har inget framkommit som belastar min klient. Min klient hävdar fortfarande med eftertryck att han inte haft något med flickan Jasmina att göra, säger Leif Silbersky till SVT Smålandsnytt.

Anders Eklund är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, och misstanken kvarstår trots att anhållandet har hävts.

Befann sig i Sävsjö vid tiden för försvinnandet

Enligt Johan Frisk, som är chef på gruppen för grova brott hos polisen i Jönköpings län, har man belägg för att Anders Eklund befann sig i Sävsjö vid tiden för Jasminas försvinnande. Däremot har man inte bevis i form av dna eller en kropp.

”Han är fortfarande att anse som skäligen misstänkt men bland annat mot bakgrund av att han inte kan försvåra utredningen har jag klockan 15.45 tagit beslut om att häva anhållandet”, säger kammaråklagare Anders Brokelind, enligt ett pressmeddelande.

Redan 2008 meddelade polisen i Jönköpings län att Anders Eklunds eventuella inblandning i försvinnandet och det misstänkta mordet på Jasmina Jasharaj i Sävsjö skulle undersökas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Jasmina

Mer i ämnet