Stoppet påverkar tågtrafiken i södra Sverige. Tågen beräknas köra som normalt igen under fredag eftermiddag. Bilden är från utanför Lund, vid ett annat tillfälle. Foto: TT

Elfel påverkar tågtrafiken i södra Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Ett elfel gör att tågen står stilla mellan Kalmar och Emmaboda, tidigt på fredagsmorgonen. Tågtrafiken i flera delar av södra Sverige påverkas.

Det är stopp i tågtrafiken mellan Emmaboda och Kalmar, uppger Trafikverket. Orsaken är ett fel med elförsörjningen i Emmaboda.

Stoppet påverkar tågtrafiken i södra Sverige. Tågen beräknas köra som normalt igen under fredag eftermiddag.

Bussar ersätter

Öresundstågen på linjen Kalmar–Malmö och SJ:s regionaltåg på linjen Kalmar–Göteborg är inställda och ersatta med bussar på delsträckan Kalmar–Emmaboda i båda riktningarna.

Krösatågen mellan Kalmar och Emmaboda är inställda hela sträckan och ersätts med bussar via alla mellanstationerna i begränsad omfattning. Förseningar uppstår för Öresundståg från Emmaboda mot Malmö via Alvesta och Hässleholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.