Foto: Carl Carlert

En person anhållen efter upplopp i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En grupp ungdomar kastade sten mot polisen i Växjö under lördagskvällen. En container sattes i brand i området Araby, när patrullerna kom till platsen besköts de med raketer och grön laser.

Det var ett 30-tal orosmakare på platsen, stämningen var hätsk och polisen kallade på förstärkning, både från Skåne och Jönköping. Ungdomar kastade stenar mot polispatruller som rörde sig i området.

Polisen avrådde även vaktbolag, taxibolag och hemtjänstpersonal från att åka in i området.

Oroligheter på Araby

Våldsamt upplopp

Efter flera timmar, vid halvtretiden på natten, hade situationen lugnat ner sig. Gruppen människor hade skingrats och polisen kunde lämna platsen. En man i 20-årsåldern anhölls tidigt på söndagsmorgonen misstänkt för våldsamt upplopp och försök till grov misshandel.

– Det är en person som är anhållen och en som är omhändertagen, säger vakthavande befäl Catarina Brandt vid polisen i Kalmar och Kronoberg.

Stulna fyrverkerier

Någon gång mellan 23 och 26 december stals fyrverkeripjäser för 150 000 kronor från en container i Växjö. Enligt polisens presstalesperson Stephan Söderholm kan det vara de som nu används av ungdomarna.

Anledningen till oroligheterna är oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter på Araby

Mer i ämnet