Foto: SVT

70-årig man skadades – körde fyrhjuling utför ett stup

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern är allvarligt skadad och inlagd på intensivvårdsavdelningen vid sjukhuset i Västervik efter att ha kört utför ett stup med en fyrhjuling på ön Östra Eknö söder om Västervik.

Olyckan inträffade på en ö ute i skärgården och SOS fick larmet vid 21.22 under onsdagskvällen. Räddningstjänsten åkte med båt till platsen tillsammans med ambulanspersonal.

– Vi tillsammans med ambulansperonalen hjälptes åt att lägga mannen på en bår för att bära honom till en båt för vidare transport mot fastlandet där en ambulans väntade, säger Jörgen Svensson.

Enligt räddningstjänsten är stupet närmare tre meter högt där mannen körde ner. Det var svår terräng vid olycksplatsen och det är oklart vad som ligger bakom olyckan.

Vid klockan 15 på torsdagseftermiddagen var mannens läge oförändrat och han vårdas fortsatt på intensivvårdsavdelningen vid sjukhuset i Västervik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.