Catrin Stighammar är chef på Kalmarsalen. Hon berättar om hur pandemin drabbade evenemangsbranschen. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Fullbokade fram till nästa år men ändå osäker framtid

Publicerad

Evenemangsbranschen har drabbats hårt under pandemin. Kalmarsalen är inget undantag. Trots att de är fullbokade med evenemang fram till årsskiftet känns läget osäkert. Lyfts inte de nuvarande restriktionerna kan det bli tvunget att ställa in det som nu bokats.

Kalmarsalen i Kalmar anordnar och hyr ut för bland annat konserter och konferenser. Anläggningen är fullbokad fram till våren 2022. Trots det finns det alltså en oro.

I klippet ovan hör du Kalmarsalens chef Catrin Stighammar berätta om oron.

Innan pandemin bröt ut var det upp till 50 personer som jobbade på ett evenemang i Kalmarsalen. Men under pandemin är det ofta en person som jobbar, den som sköter tekniken för digitala möten, menar Catrin Stighammar.

Kritisk till framförhållningen

Catrin Stighammar säger att hon har förståelse för att det finns restriktioner och att de är nödvändiga, men hon är kritiskt till framförhållningen. Att tiden från att restriktioner kommer till att branschen måste förhålla sig till dessa är väldigt kort.

Hon ser vaccinpass som en lösning till att åter börja med evenemang i större skala. Flera politiska partier har dock ställt sig tveksamma till att införa vaccinpass.

– Att det införs vaccinationspass är det vi vill just nu. Att den frågan inte har kommit högre upp på regeringens agenda, det kan jag bli väldigt besviken över, säger Catrin Stighammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.