Bygget på Slottsholmen hösten 2017. Foto: Clary Kroon/SVT

Efter UG:s granskning: bygget på Slottsholmen utreds

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SVT:s Uppdrag Granskning inlett en granskning av byggprojektet på Slottsholmen i Västervik har uppgifter framkommit som gör att kommunen nu tillsätter en extern utredning.

Exakt vilka uppgifter som framkommit vill kommunen inte gå ut med, men det handlar om byggprojektet med bland annat ett lägenhetshotell på Slottsholmen, som Björn Ulvaeus var med och drog igång 2012.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att det dels handlar om ”beslutsfattandet i några av ärendena som granskningen berört” men också hur företrädare för kommunen agerat när SVT:s journalister försökt genomföra sin granskning. Enligt pressmeddelandet ser kommunens ledning mycket allvarligt på det som kommit fram.

Slottsholmen i Västervik

Nu har kommunalrådet Tomas Kronståhl (S) fattat beslut om att tillsätta en extern utredning, som kommer att genomföras av en juristbyrå. Den kommer både granska själva etableringen på Slottsholmen och kommunens hantering av SVT:s granskning.

– Vi är tacksamma för att SVT har genomfört den här granskningen så att vi fått reda på dessa fakta och vi kommer att fortsätta att arbeta för att se till att alla relevanta uppgifter kommer fram, säger kommundirektör Anders Björlin i ett pressmeddelande.

Björn Ulvaeus satsning på bland annat ett lägenhetshotell på Slottsholmen drog igång 2012. Foto: TT och Clary Kroon/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slottsholmen i Västervik

Mer i ämnet