Ulvaeus satsar på flytande hotell och varmbadhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Västerviks kommun och Björn Ulvaeus överens om den fortsatta utvecklingen av Slottsholmen i Västervik. I ett pressmeddelande ger de besked om både varmbadhus och ett flytande hotell.

Enligt det nya avtalet ska det bland annat byggas ett flytande hotell på Slottsholmen i Västervik och förhoppningen är att det ska kunna invigas redan sommaren 2019.

– Det blir cirka 35 rum i två plan och på det undre kan man ha båten förtöjd framför uteplatsen. Hela taket blir täckt med solceller och en sjövärmeanläggning monteras i botten av pontonen, säger Björn Ulvaeus i pressmeddelandet.

Dessutom ska varmbadhuset på Strömsholmen intill Slottsholmen återinvigas, med återgång till bad- och spaverksamhet.

– Badhuset ska restaureras och återigen bli den vackra byggnaden som den en gång har varit. En plats som Västervikare kan besöka och njuta av, fortsätter Björn Ulvaeus.

Stormigt projekt

Projektet kring Slottsholmen har stött på mycket kritik under sin utveckling och vissa menar att det finns en risk att nya Slottsholmen hotar redan befintliga kulturminnen.

Dessutom kritiserades beslutsprocessen bakom Slottsholmen i Uppdrag gransknings Kommungranskarna där de menade att det var Björm Ulvaeus kändisskap som gjorde att han fick köpa tomten för byggandet av lyxlägenheter. I samband med detta avslöjades det också att  kommunpolitikern Harald Hjalmarsson (M) manipulerade de offentliga handlingar som Uppdrag granskning begärt ut. Något som chefsåklagaren Åsa Adolfsson nu vill åtala honom för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slottsholmen i Västervik

Mer i ämnet