• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en återvinningscentral i västra Malmö. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Bygget pågår för fullt och den 1 augusti är det dags för inflyttning. Foto: Marie Askelöf/SVT

Få uthyrda lägenheter i Växjös nya studentbygge

Uppdaterad
Publicerad

Bara ett tiotal av Växjöbostäders 248 lägenheter har hyrts ut. Ett förväntat resultat vid den här tidpunkten menar bostadsbolaget.

Den 1 augusti är det inflyttning i de nya studentbostäderna som byggs på Framtidsvägen i Växjö. Men just nu är det bara ett tiotal som hyrts ut. 

– Ett väntat antal vid den här tidpunkten. När studenterna får sina antagningsbesked i sommar förväntar vi oss att det börjar ta fart, säger Jennie Isberg som är kommunikationschef på Växjöbostäder. 

Klagar på hyran

Studenter som SVT Nyheter Småland har pratat med tycker att hyrorna för de nybyggda studentlägenheterna på campus i Växjö är på tok för höga. En etta på 27 kvadrat kostar 6701 kronor i månaden och studenterna betalar hyran tio månader av året. 

– Vi är medvetna om att hyran är förhållandevis hög. Men om man jämför den med andra nybyggda studentboende i Sverige så sticker den inte ut, säger Jennie Isberg. 

Stor efterfrågan på boende

Växjöbostäder menar att nybygget på campus i Växjö aldrig skulle blivit av till en lägre hyra. Och med den stora efterfrågan på studentbostäder i Växjö så blev beslutet att bygga. 

– Med den efterfrågan så ser vi ingen annan anledning än att tro att alla lägenheterna ska vara uthyrda till tillträdet den 1 augusti, avslutar Jennie Isberg. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Studenthyror i Växjö

Mer i ämnet