Det var Adel som var på biblioteket. Han kollade på internet för att se vad som behövs för att förnya passet. Han planerar att åka till Iran i mars för fira det kurdiska nyåret.
Efter en lite stund kom hans tvillingdöttrar till biblioteket. Dilnya och Ranya som är 13 år, var där med vännerna Fatima och Milana.
På väg från biblioteket mötte vi ett gäng fotbollsgrabbar. Här fanns det ingen som inte kände någon Eliassi och två av dem var själva Eliassis.
Eliassi en by i Kurdistan
En av dem berättade att Eliassi är en by i Kurdistan och många har tagit sitt namn efter byn och därför är det så många som heter så.
Det finns ett rikt föreningsliv i Norrliden och när vi mötte en av föreningarna; Iranska Kurdiska demokratiska kvinnoföreningen är det Chiman Eliassi som är kontaktperson.
I Kalmar finns 35-40 medlemmar i föreningen som arbetar för jämställdhet mellan män och kvinnor.
Vi mötte fyra representanter för föreningen och förutom Chiman så visar det sig att två till bär efternamnet Eliassi.
Chiman berättar att hon föddes i ett flyktingläger i Irak. Där bodde hennes familj och när hon var 13 år gammal fick familjen via FN komma till Sverige.
1999 var det tio personer som flyttade till Kalmar.
Chiman har sex systrar och sex bröder. Alla syskonen utom ett bor i Kalmar.
Chiman Eliassi studerar till samhällsvetare och vill helst jobba med ensamkommande flyktingbarn.
Ungefär 25 familjer
Fotboll betyder väldigt mycket för många i Norrliden och förebild och fotbollsfantast är Oman, han är också ett av syskonen Eliassi. Ytterligare ett av syskonen, Peiman, spelar med Ljungskile i superettan.
Under vår vecka i Norrliden mötte vi ingen som exakt kunde säga hur många Eliassis det finns men Oman vågade sig på en gissning:
– Här i Kalmar tror jag det kan vara ungefär 25 familjer Eliassi, och så är det några fler också på andra håll i landet...