Familjen Persson från Ljungby kan bli Sveriges starkaste. I klippet får du höra dem berätta om äventyret. Foto: SVT

Här är familjen från Ljungby som kan bli Sveriges starkaste

Publicerad

Sju familjer tävlar mot varandra i olika utmaningar i SVT:s nya program ”Sveriges starkaste familj”. Tävlingen har spelats in i Jämtland där familjerna tävlar mot varandra i fysiska utmaningar och mentala prövningar. Den familj som slutligen segrar blir utnämnd till Sveriges starkaste. En av de familjer som slåss om titeln är familjen Persson från Ljungby.

– Vi ville genomföra ett nytt äventyr tillsammans, säger Therese Persson, mamma i familjen.

Inspelningarna har gjorts i den svenska fjällvärlden och deltagarna har under tiden tältat i området där många av tävlingarna har skett. Förutom att försöka besegra de andra familjerna har familjen Persson liksom de andra fått kämpa mot fjällets branta sluttningar, blåst och kyla.

Ljungby

Varje familj består av två vuxna och två tonårsbarn. Mamma Therese Persson, pappa Stefan Persson, dottern Tuva Persson och sonen Lukas Persson kommer att göra allt de kan för stå segrande till sist.

Möt familjen Persson i klippet ovan.

Sveriges starkaste familj ser du i SVT1 på söndagar kl. 20:00 eller på SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet