Männen som begick överfallen döms till fängelse. Foto: SVT

Fängelse för flera brutala överfall

Uppdaterad
Publicerad
Det blev fängelse för den grova misshandeln av en man vid bensinmacken i Väckelsång och för överfallet på en man vid parkeringen vid Grand Samarkand i Växjö tidigare i år.

En 20-årig man hemmahörande på en ort i Tingsryds kommun döms till tre års fängelse för grov misshandel och rån.

Det var den 30 januari i år som två män bestämt träff vid bensinstationen i Väckelsång för att lösa en dispyt dem emellan. 20-åringen dök då upp tillsammans med flera andra gärningsmän och överföll den andre mannen.

Enligt domen fick den misshandlade mannen ta emot flera slag med tillhyggen, bland annat en hammare. Han fördes till sjukhus med stickskador i låret och skador i huvudet.

20-åringen förnekar att han varit delaktig i misshandeln men tingsrätten finner det bevisat att 20-åringen är en av gärningsmännen.

Tingsrätten bedömer misshandeln som grov då offret blev utsatt för upprepat våld med tillhyggen och knivstick.

Rånades i sitt hem

Samma 20-åring döms samtidigt för inblandning i ännu ett överfall mot en man i Tranås den 6 februari i år. Då rånades en ung man i sitt hem där han knivhotades och tejpades fast. 20-åringen har erkänt att han var delaktig.

Vid rånet i Tranås medverkade också en 36-årig man hemmahörande i Alvesta kommun. 36-åringen döms för både det överfallet och för ett grovt rån i Växjö samma kväll, den 6 februari.

Överfall i Växjö

Då knivhöggs en man vid en parkeringsplats vid Grand Samarkand i Växjö. Enligt domen utdelades ett stort antal knivhugg mot huvud och kropp och målsägande fick bland annat frakturer i skallben och skärskador på flera delar av kroppen.

36-åringen döms också för att ha varit delaktig i ett grovt rån mot en annan man i Växjö den 3 februari i år. Då tvingades en man under hot in i en bil och blev bestulen på sin telefon, bil och kontanter. Enligt domen ska gärningsmännen bland annat ha tejpat för mannens ögon och hållit en kniv mot hans strupe.

Döms till fängelse

Både 20-åringen från Tingsryds kommun och 36-åringen från Alvesta kommun döms till tre års fängelse vardera. 20-åringen för grov misshandel och rån. 36-åringen för olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång, rån, grovt rån, bedrägeri, olovlig körning och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

De ska också betala skadestånd till samtliga inblandade målsäganden. 36-åringen ska också utvisas från landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer