Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Fansens glädje vid slutsignalen: ”Jag älskar laget så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers slog Skellefteå AIK med 3-0 i match fem hemma i ett fullsatt Vida Arena. Laget säkrade därmed sitt fjärde SM-guld i klubbens historia

– Vi är bara bäst, vi vinner grundserien, vi vinner SM-guldet, vi vinner allt, vi är bäst, säger supportern Lucas Isaksson.

Den sjungande publikens jubel nådde nya höjder när slutsignalen ljöd i Växjö och det var känslosamt bland åskådarna i hemmaklacken.

– Jag såg dem första gången 2015 vid det första SM-guldet. Sen dess har jag stöttat dem dag ut och dag in, Lakers betyder allt för mig, säger Alexander Abalo Rosell.

Efter ett säkrat SM-guld på bortaplan 2018 och efter det senaste guldet som togs i ett publiktomt Vida Arena under pandemisäsongen 20/21 fick Lina Andersen äntligen se Växjö vinna på plats i Växjö.

– Det känns helt magisk att få uppleva det här på plats. Jag älskar laget så mycket, kulturen och fansen. Det är hela mitt hjärta, säger Lina Andersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.