Ser fram mot kvällens kvalmatch, Matea Corkovic, Sara Waktel, Emelie Rosenqvist och Amanda Lind är några i FBC Kalmarsunds damlag som ser fram emot kvällens kval mot Lockerud. Foto: Elise Henrichsen

FBC Kalmarsund: ”Vi har förberett oss för kvalet i ett års tid”

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar jakten på en plats i innebandyns finrum för FBC Kalmarsunds damer. Inför matcherna mot Lockerud är självförtroendet på topp.

– Jag skulle vilja säga att det är mycket som talar för oss, säger tränaren Rasmus Bernhardsson.

På söndagskvällen spelar FBC Kalmarsunds damer första kvalmatchen i jakten på en plats i innebandyns högsta divison, SSL. Laget som FBC Kalmarsund möter är Lockerud.

”Mycket känslor”

Rasmus Bernhardsson är Kalmarsunds tränare och han berättar att laget efter lördagens morgonträning är mentalt förberedda och laddade inför kvällens match.

– Det är mycket känslor inblandade nu, men vi har förberett oss inför den här matchen sedan vi åkte ur förra året, och det är en av anledningarna till att jag skulle vilja säga att det är mycket som talar för oss, säger han.

Sugna på revansch

Matea Crokovic är en av lagets spelare, hon är inne på sin femte säsong i FBC Kalmarsund.

– Vi är så sugna på revansch. Det känns verkligen som om alla i laget är riktigt taggade. Och som lag är vi som bäst när vi möter ett bra motstånd och det kommer vi att göra nu, säger hon.

– Vi har ju dominerat vår serie och vårt fokus har legat på det här kvalet så länge, säger Matea Corkovic.

Kalmarsund FBC möter Lockerud hemma under söndagen. Matchen börjar klockan 19.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.