Adam Kallenberg, tränare FBC Kalmarsund. Foto: SVT

FBC-tränaren: ”Har inte förstått hur många som hållit på oss”

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens match borta mot Salem blev en jätterysare. I förlängning stod det klart att FBC Kalmarsunds herrar går upp till högstaligan SSL. Vi har träffat tränare Adam Kallenberg som berättar om vägen till framgång.

– Jag tror alla som sysslat med idrott kan känna igen sig i känslan att när man jobbat mot ett mål så länge så sen när man väl uppnår det är det väldigt abstrakt. När marginalerna dessutom är så extremt små, så förstärker det den känslan.

Låter som att det fortfarande inte sjunkit in?

Kalmar

– Det kommer lite undan för undan. Det är superligan som varit ett mål i år. Vi har verkligen siktat på det, och naturligtvis är det otroligt viktigt både för oss, och för hela regionen.

– Nu efteråt kan jag konstatera att jag inte har förstått hur många människor som faktiskt har lyckönskat oss och hållit på oss. Vi har fått otroligt mycket grattishälsningar efteråt, säger han.

Oklar framtid

Adam Kallenberg fick lämna rollen som sportchef i FBC och rycka in som tränare i december, efter att nya huvudtränaren Emil Stille fått sparken. Hans tränarkontrakt går nu ut och det är ännu inte klart vilken tränare som kommer leda FBC i premiären i Superligan.

Blir du kvar som tränare?

– Det får vi se. Naturligtvis känns det kul nu när man sitter här och tar del av glädjen, men som i alla sporter så lägger man som tränare ner så extremt mycket tid. Familjesituationen spelar förstås in, och jag har en tålmodig och stöttande fru.

– Sen är det här ett beslut jag inte är ensam om att fatta, föreningen ska komma med förfrågan. Men jag är absolut öppen för diskussion, säger han.

Foto: Kalmarsund FBC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet