Avåkning på väg 27 norr om Tingsryd Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden

Flera olyckor efter blixthalka på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Flertalet trafikolyckor har inträffat i Kronoberg och Kalmar län under fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten i Kalmar uppmanar trafikanterna att köra försiktigt på grund av fläckvis blixthalka.

Vid 15.45 larmades SOS om en singelolycka på E22:an i höjd med Ryssbylund i Kalmar kommun. En personbil hade åkt i diket men föraren klarade sig oskadd.

Samtidigt som räddningstjänsten i Kalmar befann sig vid Ryssbylund kom ett nytt larm om en olycka ett par kilometer söderut. Strax söder om Rockneby hade tre personbilar krockat, och en person behövde uppsöka sjukvård. Enligt Trafikverkets prognos kommer vägen att vara avstängd i norrgående riktning under kvällen.

Totalstopp på E4:an

På E4:an uppstod totalstopp vid 16-tiden efter att en lastbil och personbil kolliderat mellan trafikplats Ljungby Norra och Lagan. En person fördes till sjukhus med lindriga skador. E4:an förbi olycksplatsen var öppen för trafik igen vid 17-tiden.

En personbil körde vid 16.30 av väg 27 en kilometer norr om Tingsryd. En person fördes med ambulans till vårdcentral. Vägen var ett tag helt avstängd men öppnades upp för trafik strax innan klockan 18.

Blixthalka orsakade seriekrock

Två trafikolyckor skedde i Nybro kommun under eftermiddagen. Vid 15.54 skickades polis och ambulans till Dahlborgsgatan i Nybro där två personbilar kolliderat. Ingen ska ha skadats allvarligt.

Vid 16.39 inträffade en seriekollision mellan fyra personbilar på väg 25 öster om Nybro efter att den främsta bilden fått sladd på grund av halka. En person fördes till sjukhus med ryggsmärtor.

Enligt Mattias Sonesson vid räddningstjänsten i Kalmar är det fläckvis blixthalt.

– Vi uppmanar alla trafikanter att sänka hastigheten och ta det försiktigt på grund av fläckvis halka, säger Mattias Sonesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.