Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inna Kartashova som flydde från Ukraina berättar i videon om den tuffa resan hon och hennes barn gick igenom. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsso/SVT

Inna flydde kriget i Ukraina – hamnade i Torsås efter tuff resa

Publicerad

Inna Kartashova kom till Sverige för sex månader sedan med sina två döttrar som är 8 och 14 år. Men resan från Ukraina till Torsås var svår för henne och de två barnen.

– Vi sov på tågstationen, säger Inna Kartashova.

Inna Kartashova berättar att de bodde knappt fem mil från pågående strider i staden Donetsk. De hade ingen tillgång till vatten och värme. Hon oroar sig nu för sin gamla mamma och resten av släkten som finns kvar i landet. 

– Det är svårt att slappna av när jag har min mamma och släkten kvar i Ukraina, säger hon.

Kronoberg och Kalmar län: kriget i Ukraina

Trivs bra i Torsås

För några månader sedan flyttade familjen från ett av Migrationsverkets boenden till en lägenhet i Torsås kommun. Barnen går i skolan och Inna försöker att hitta ett jobb som modersmålslärare. Det var som lärare hon arbetade i sitt hemland.

– Det är så lugnt och skönt här, äntligen kan barnen sova om nätterna, säger hon.

I videon ovan kan du höra Inna berätta om sin resa från Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kronoberg och Kalmar län: kriget i Ukraina

Mer i ämnet