Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fria resor tas bort och ukrainska flyktingar måste betala för att åka i kollektivtrafiken. Det formella beslutet tas i nästa vecka. Foto: SVT

Slut med gratisåkande i kollektivtrafiken för ukrainare i Kronoberg

Publicerad

Gratisresorna med kollektivtrafiken i Kronoberg för ukrainska flyktingar tas bort sista oktober i hela länet, det berättar trafiknämndens ordförande i Region Kronoberg för SVT.

– De får betala som alla andra eller så får Migrationsverket ta över det ansvaret, säger Carina Bengtsson (C), ordförande för trafiknämnden i Region Kronoberg.

– Den 31 oktober tas fria resor bort för alla ukrainska flyktingar i Kronobergs län och i samtliga län i Södra Sverige, säger Carina Bengtsson (C), ordförande för trafiknämnden i Region Kronoberg.

Det var den fjärde mars som trafiknämnden i Region Kronoberg beslutade att alla flyktingar från Ukraina skulle få åka gratis kollektivtrafik i hela länet.

”Får betala som alla andra”

Nästan åtta månader senare tas fria resor bort, och ukrainska flyktingar måste betala för att åka i kollektivtrafiken. Det formella beslutet tas i nästa vecka.

– De får betala som alla andra eller Migrationsverket får ta över det ansvaret, säger Carina Bengtsson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.