Foto: TT

Nu ska Region Kronoberg stoppa vaccinfusket: ”Avvisas i dörren”

Uppdaterad
Publicerad

Personer som bokat in sig för vaccination i Region Kronoberg måste nu styrka att de tillhör aktuell vaccingrupp. Beskedet kommer efter att personer i yngre åldersgrupper bokat tid för vaccinering mot covid-19.

Personer födda på 80-talet, som inte ingår i någon av de aktuella faserna eller tillhör riskgrupp har bokat in sig för covidvaccinering i Kronoberg, något SVT Nyheter Småland rapporterade om för drygt tre veckor sedan.

Måste styrka sin rätt

Då var vaccinsamordnare Lena Andersson Nazzal mycket upprörd, men sade att regionen ännu inte har någon plan för hur man skulle hantera ”fuskbokarna”. Men nu har man bestämt sig för att bli tuffare ute vid vaccinationsplatserna, ett arbete som redan kommit igång.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Personer har avvisats och med all rätt. Man ska på plats kunna styrka att man tillhör rätt målgrupp, säger Lena Andersson Nazzal vaccinsamordnare Region Kronoberg.

De har kunnat boka sig på en tid då systemet inte är åldersspärrat. Nu uppmanar regionen dessa personer att avboka sina tider.

På vilken plats i Kronobergs län som problemet vart mest tydligt hör du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet