Tre delar av familjen Lundvik från Växjö. Pappa Johan och mamma Jane och John. Foto: Peter Magnusson SVT/Henrik Montgomery/TT

John Lundviks föräldrar: “Vi har en plan hur vi ska ta oss in på efterfesten”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för John Lundvik från Växjö att gå upp i semifinal i Eurovision. SVT besökte föräldrarna Lundvik när väskorna packades inför resan till Tel Aviv för att stötta deras son. Men de är tveksamma att han tillåts att träffa dem.

Det är full fart i villan i Öjaby i Växjö. Snart kommer släktingarna som ska passa huset när Johan och Jane Lundvik tar flyget till Israel för att följa sin son i Eurovision. 

– Äntligen är det dags. Det låter kanske konstigt men vi är redan helt slut, säger Jane Lundvik. 

– Vi vill ju att det ska gå bra för honom. Men det tror jag det gör. Det är en bra låt och en snygg show, säger Johan Lundvik. 

Det har varit en hektisk tid för sonen John efter vinsten i Melodifestivalen. Och det har inte varit helt lätt att få tid att träffa honom. 

”Inne i bubblan”

– Han har varit mycket inne i den där bubblan folk pratar om. Jag tror inte heller vi kommer få träffa honom i Israel. Det är otroligt mycket säkerhet runt artisterna och hela evenemanget, säger mamma Lundvik. 

Hon fortsätter: 

– Så var det redan i finalen på Friends. Då fick vi fem sekunder på efterfesten ensamma sedan kom någon och drog i honom. 

Och någon efterfest i Tel Aviv har Lundviks ännu inte fått någon tillgång till.

– Det är inte helt säkert vi får komma in på någon efterfest. Vi har inte fått tag på några biljetter ännu, säger pappa Lundvik. 

Men föräldrarna Lundvik har ändå en plan hur de ska gå till väga för att få lite tid ensamma med John. Speciellt om det är en vinst som ska firas. I klippet ovan berättar de mer. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.