Försäkringsbolaget: ”Brister i åtta av tio nya anläggningar”

Uppdaterad
Publicerad

I åtta av tio besiktigade solcellsanläggningar finns det någon form av brist, det visar en undersökning som Länsförsäkringar Kronoberg har gjort. Därför vill de att den som har fått en anläggning installerad på sitt hustak informerar sitt försäkringsbolag.

Det är många villaägare som har köpt en solcellsanläggning till sin villa och det av ett företag som kanske inte har rätt kompetens om vilka lagar som gäller för att få koppla in en produktionsanläggning. Niclas Brihall vid Länsförsäkringar i Kronoberg är bekymrad över det han ibland möts av när han har besiktigat någon försäkringstagares anläggning.

– Ja, det är riktigt otäckt egentligen, för det är en brandfara och det här är ett problem som många med en helt ny produktionsanläggning på sitt villatak inte känner till, säger Niclas Brihall.

Viktigt att anmäla

Niclas Brihall vill även att man anmäler till sitt försäkringsbolag när man har fått en produktionsanläggning installerad.

– Det är väldigt viktigt, för om man inte har gjort det så kanske man blir utan ersättning om det skulle hända något, säger Niclas Brihall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.