Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Min klient har sagt att det finns vissa fördelar för den medtilltalade att lägga skulden på någon annan, säger försvarsadvokaten Niklas Kappel. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Mordet på Ulf Sandberg: 27-åringens advokat sågar bevisningen

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkte 27-åringens försvarsadvokat, Niklas Kappel, menar att filmen inte bevisar att det var hans klient som knivhögg Ulf Sandberg och menar att han därför ska frikännas.

Enligt Niklas Kappel kan det vara en annan gärningsman som begått mordet.

– Jag vill inte peka ut någon, min klient har inte heller uttalat sig under rättegången, men han har sagt att det finns vissa fördelar för den medtilltalade att lägga skulden på någon annan, säger Niklas Kappel.

Åklagaren Linda Cáneus yrkar på att den mordåtalade 27-åringen ska dömas till livstids fängelse och menar att bevisningen mot honom är stark.

Advokaten: ”Ogillar rättegångens karaktär”

Niklas Kappel tog även upp att han inte tycker om karaktären i rättegången, där hans klient blivit utpekad som missbrukare med en kriminell bakgrund.

– Det pratas om levnadsomständigheter. När man gör det i början av rättegången sätter det en viss ton, det var det jag ville ta upp, säger han.

Hör honom berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.