Trots fortsatt sökande efter den försvunna 17-åringen i Ljungby har varken polisen eller Missing people några spår. Foto: SVT

Fortfarande inga spår efter försvunnen 17-åring i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen är det snart tio dygn sedan 17-åringen från Ljungby försvann i samband med en fest. Under helgen anordnade organisationen Missing people två sökinsatser men utan resultat.
– Vi har inte gjort några fynd varken under lördagen eller söndagen, säger Hans Nilsson på Missing people.

Omkring hundra frivilliga var med och letade efter 17-åringen i och omkring Ljungby under både lördagen och söndagen.

– Under söndagen hade vi spårhundar och även drönare för att vi skulle kunna täcka de områden där det var för surt för att vi skulle kunna gå till fots, men ingenting tyvärr, säger Hans Nilsson.

Missing people kommer även fortsättningsvis söka efter 17-åringen.

– Vi kommer göra fler sök absolut, men i dagsläget behöver vi sätta oss ner och gå igenom var vi har varit och var det är rimligt att söka, säger Ann Louise Gustafsson på Missing people.

Utreds som människorov

I onsdags inledde polisen en utredning om misstänkt människorov.

– Utredningen pågår och vi kommer fortsätta göra insatser framöver. Men vi har inte gjort några fynd och vi har ingen misstänkt, säger Roger Olsson, lokalpolisområdeschef i Ljungby och fortsätter:

– Vi får fortsätta och följa upp de tips som kommer in och vi kommer fortsätta göra riktade sök i de områden vi har kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet