Fortnox huvudägare häktad misstänkt för grovt insiderbrott

Uppdaterad
Publicerad

Teknikbolaget Fortnox i Växjös huvudägare Olof Hallrup har häktats misstänkt för grovt insiderbrott, skriver Smålandsposten.

Brottet ska ha begåtts den 8–11 mars förra året. Den 14 mars offentliggjorde Visma ett bud på att köpa alla aktier i Fortnox.

Advokaten Staffan Bergqvist säger att hans klient är besviken. Hallrup har tidigare nekat till brott.

– Jag är inte särskilt imponerad av den tyngd som åklagarens utredning har. Det här handlar inte alls om vad jag tror att folk i allmänhet drar för slutsatser när någon blir misstänkt för grovt insiderbrott, säger Bergqvist till Smålandsposten.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox

Misstankarna gäller transaktioner i samband med att bolaget Visma ville köpa Fortnox under förra året. Enligt häktningsframställan ska brottet ha begåtts mellan den åttonde och elfte mars.

Ytterligare tre personer har anhållits och förhörts, men sedan släppts. En misstänks för grovt insiderbrott och två för insiderbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox

Mer i ämnet