Fortnox styrelseordförande Torbjörn Gunnarsson uppger till SVT Nyheter Småland att uppgifterna om det misstänkta insiderbrottet kom som en överraskning. Foto: Fortnox

Fortnoxägare begärs häktad misstänkt för grovt insiderbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den största ägaren och styrelseledamot i teknikbolaget Fortnox i Växjö har begärts häktad misstänkt för grovt insiderbrott. Nu kommenterar företagets styrelseordförande brottsmisstanken: ”Klart jag är förvånad”.

Olof Hallrup greps under gårdagen och begärdes häktad under torsdagen, det uppger Dagens Industri.

Utredningen leds av åklagare vid Ekobrottsmyndigheten och häktingsförhandlingen hålls på lördag vid Stockholms tingsrätt.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox

– Min klient är mycket förvånad över de misstankar som riktas mot honom och tillbakavisar dem i sin helhet, säger Staffan Bergqvist, försvarsadvokat till SVT Nyheter Småland.

Misstankarna gäller transaktioner i samband med att Visma ville köpa Fortnox under förra året. Enligt häktningsframställan ska brottet ha begåtts mellan den åttonde och elfte mars.

”Överraskande”

Fortnox styrelseordförande Torbjörn Gunnarsson uppger till SVT Nyheter Småland att uppgifterna om det misstänkta insiderbrottet kom som en överraskning.

– Klart att jag är förvånad, säger han. Det hör inte till vanligheterna att styrelseledamöter misstänks för insiderbrott. Vi har inte fått någon information i ärendet, vare sig av polis eller åklagare. Vi har bara den information vi har fått genom media.

Fortnox kontaktade igår Hallrups juridiska ombud Staffan Bergqvist för att få bekräftat att uppgifterna stämmer.

– Vi är inte en del av utredningen och bedriver verksamhet som vanligt, säger Torbjörn Gunnarsson.

SVT Nyheter Småland har sökt chefsåklagare Thomas Langrot på Ekobrottsmyndigheten i Stockholm och även Olof Hallrup.

Påföljden för grovt insiderbrott är fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox

Mer i ämnet