Foto: SVT

Stor polisinsats på hotell Amigo

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen kallades tio polispatruller till asylboendet hotell Amigo i Emmaboda. Stort tumult utbröt vid lunchtid.

SVT Nyheter Småland var på plats i matsalen när tumultet började. En person som inte tillhör boendet försökte ta sig in men stoppades av Securitasvakter. Därefter uppstod kalabalik mellan vakterna och ett 15-tal personer. Totalt kallades tio polispatruller till platsen.

– Väktarna hade svårt att hantera situationen själva och behövde assistans, säger Fredrik Svärd, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Två personer fördes bort

Personen som försökte ta sig in avlägsnades från platsen. Varför han ville ta sig in är ännu oklart, enligt polisen.

– Men senare blossade ännu ett bråk upp med flera inblandade. Om det har någon koppling till den tidigare händelsen vet vi inte, säger Andreas Jörnefeldt, inre befäl.

En annan person omhändertogs och fördes till polistationen i Kalmar.

– Han kommer att släppas när han har lugnat ner sig, säger Andreas Jörnefeldt.

Stökigt tidigare

Enligt polisen för man nu en dialog med Migrationsverket för att lösa situationen på boendet.

Senast i lördags var mellan 15 och 20 personer inblandade i skadegörelse på hotell Amigo. Faroy AB, som driver boendet, beslutade därför i söndags att sätta in Securitasvakter som bevakar boendet.

– Vi hade dessutom en incident under gårdagen där en person slängde en tallrik i golvet och han fick med sig ett gäng andra personer. Men den händelsen var mildare än det som hände i lördags, säger Marcus Royson VD.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet